Home

Inscriptionare Oglinzi Auto

Inscriptionare Oglinzi Auto

Marcarea definitiva a geamurilor si oglinzilor provine din Statele Unite, unde mai multe cluburi auto si asociatii implementand aceasta masura au reusit sa scada considerabil (peste 90%!) furturile auto. Surprinzator, majoritatea celor furate cu geamuri marcate au fost abandonate la scurt timp.

Ideea este urmatoarea: marcarea definitiva a tuturor geamurilor si oglinzilor cu serie sasiu sau numar de imatriculare ingreuneaza in asa masura revinderea masinii furate incat hotul se orienteaza catre alta, nemarcata.


Marcarea oglinzilor se executa tocmai impotriva furturilor oglinzilor exterioare. S-au dezvoltat mai multe sisteme de marcare, mecanic (sablare cu nisip), chimic (gel cu continut de acid flouric) sau cu laser.

 

Dintre cele trei tehnologii diferite cel chimic s-a dovedit a fi cel mai fiabil: sablarea cu nisip este greoaie si limitata iar cel cu laser presupune investitii considerabile in utilaj, respectiv demontarea geamurilor si oglinzilor.

Cea mai moderna tehnologie de marcare este cea chimica folosind o imprimanta manuala. Se foloseste un gel de marcare – produs de liderul din industie (Etchall din SUA) – respectiv o imprimanta manuala.